Een oriënterende les? Bel of app naar 06 - 83 77 63 32

Errol Pawiroredjo (1977) begon zijn gitaarstudie op 19-jarige leeftijd bij Quirijn Snijder aan het Gitaarinstituut L’Escola in Zwolle. Hij wilde toen uitsluitend de muziek van Bob Marley leren spelen. Quirijn wist hem echter te overtuigen van de waarde van een klassieke gitaaropleiding, en daarmee begon voor Errol een nieuwe levensfase. Door de muziek van onder meer Fernando Sor, Dionisio Aguado, Josquin des Prez en Agustín Barrios ontwikkelde hij zich in korte tijd tot een bekwaam klassiek gitarist.

 

Enkele jaren later kwam hij door de Spaanse zigeunergitarist Pepe Habichuela op het spoor van de Flamenco. Daarop ging hij naast de lessen bij Quirijn in Amsterdam studeren bij Flamencogitarist John Fillmore. Na drie jaar studie in de hoofdstad vertrok hij meerdere periodes naar Andalusië, waar hij in Vejer de la Frontera studeerde bij Juan Manuel Utrera en Ramón Jimenez.

 

Uiteindelijk ontwikkelde hij daarnaast een geheel eigen speelstijl in de lichte muziek, waarin hij begeleidingsmuziek zeer gevarieerd en vol ritmische variaties en kleurtoon ten gehore brengt.

 

Errol volgde masterclasses bij onder meer Zoran Dukic, Stefano Grondona, Carlo Marchione en Eduardo Isaac (klassiek) en bij Moraíto Chico, Tomatito en Manolo Franco (Flamenco). Hij was daarnaast jarenlang componist en bandleider van de wereldmuziekgroep PaLé en heeft met vele muzici uit allerlei muziekstijlen samengewerkt en muziekproducties gemaakt.

 

Sinds 2004 geeft hij les en dit resulteerde in de oprichting van zijn eigen muziekpraktijk El Naranjo in Zwolle in 2009.


Een oriënterende les? Bel of app naar 06 - 83 77 63 32

Flamenco

Ritme, temperament en passie. Dat zijn de kernwoorden voor deze unieke muziekstijl die een direct cultureel resultaat is van de veelbewogen en turbulente Spaanse geschiedenis. Nergens anders dan onder de zigeuners van Zuid-Spanje had een vermenging kunnen ontstaan van antieke Indiase ritmes, oriëntaalse melodieën en harmonieën en een gezonde dosis Spaanse felheid en trots.

Lees meer

Tarieven

Download hier de Tarievenlijst en de Algemene Voorwaarden

Contact

Heb je een vraag, wil je een oriënterende les inplannen of een boeking doen? Laat het ons weten via het contactformulier!

 

Ga naar contactformulier

El Naranjo © 2019